NIEUWE VOORZITTER RONDE OM TEXEL

NIEUWE VOORZITTER VOOR DE RONDE OM TEXEL!

Jan Schouwstra stelt zich voor als nieuwe voorzitter van de Ronde.

De 58 jarige Texelaar neemt de “hamer” over van Robbert de Jong die na 5 jaar zijn functie, volgens planning, als voorzitter heeft neergelegd.  Jan is geen onbekende bij de Ronde of in de catamaran wereld. Na een zeilcarrière op diverse catamarans is hij inmiddels een kleine 20 jaar betrokken bij de organisatie van de Ronde om Texel.

“Ik ben eind jaren ’80 begonnen als deelnemer op een Prindle 16 en via een Dart 20 (Stampede) heb ik samen met mijn vrouw (Karelien) jaren op een Nacra gevaren. Vele EK’s/WK’s/regatta’s later hebben we onze catamaran verkocht  en een snelle Rib gekocht waar we nog steeds regelmatig evenementen mee ondersteunen.”

”Waarom ben je voorzitter geworden?”

“Na het aftreden van Robbert viel de Ronde in een leegte die niet 1,2,3, opgevuld kon worden. Ook Sandra Koning stopte als penningmeester. Ik heb eigenlijk helemaal geen tijd voor vergaderingen en overleg. Ik heb mijn eigen transportbedrijf dat al mijn tijd opslokt. Toch ben ik toegetreden tot het bestuur en kan ik veel telefonisch af. Tot op heden gaat dat prima samen! Het voorbestaan van de “Ronde” staat hoog op mijn “to do” lijstje!”

”Wat is belangrijk voor jouw mbt tot de Ronde?”

“Ik vind het belangrijk dat een ieder het naar zijn zin heeft, zowel deelnemers als sponsoren, handhavers, vrijwilligers en bezoekers. Als iedereen met een lach over het strand loopt heb ik het ook naar mijn zin! Ook belangrijk voor mij is dat alle rekeningen betaald zijn na afloop van het evenement, alleen zo kun je het voorbestaan waarborgen.”

”Ga je dingen veranderen?”

‘’Jazeker, zonder veranderingen zou het niet spannend blijven. Wat er sowieso veranderd zal worden is de invulling van de zaterdagavond! Daar hoef ik onze deelnemers niets over uit te leggen, die weten direct wat ik bedoel!”

”Gaat de afdeling veiligheid je nu missen op de zaterdag van de Ronde?”

“Natuurlijk niet! Ik ga gewoon met mijn dochter het water op met onze RIB, zoals we dat al ongeveer 20 jaar doen. Andere leden van het bestuur gaan zorgdragen voor de begeleiding van sponsors en VIP’s op die dag. Ik ben nou eenmaal een doener en geen prater…….´