Persinformatie

Persinformatie

De grootste Catamaran Race ter wereld

Contact

De Ronde om Texel

De Ronde om Texel is een uniek evenement met vele mogelijke invalshoeken voor het maken van schitterende reportages. De honderden boten op het strand en op het water geven hele mooie plaatjes. Met vele deelnemende catamarans is het ’s werelds grootste catamaran-race. Onder de deelnemers is de echte wereldtop te vinden. Circa 50% van de deelnemers zijn de echte wedstrijdzeilers en de overige 50% zijn de recreatieve zeilers voor wie finishen en meedoen belangrijker is dan winnen.

De Ronde om Texel heeft zich binnen Nederland ontwikkeld tot een van de weinige publieksevenementen op het gebied van wedstrijdzeilen. Het publiek kan de start en finish perfect volgen en het concept is simpel: na de start rechtsom het eiland en zorgen dat je zo snel mogelijk finisht. Na de start vinden er op het strand diverse publieksactiviteiten plaats, zodat de duizenden toeschouwers op het strand blijven genieten tot de finishers weer in zicht zijn

Zowel voor de sportpers, watersportpers als lifestylepers is het een perfect evenement. Wij nodigen u graag uit om een reportage te komen maken van de op zaterdag 22 juni te houden 42e Ronde om Texel. Om te zorgen dat wij u optimaal kunnen ondersteunen bij uw werk, verzoeken wij u zich tijdig aan te melden bij ons perscentrum, via onderstaand accreditatieformulier.

Voor de pers hebben we op het strand een aanspreekpunt en beperkte faciliteiten. Daarnaast kunnen wij zorgen dat u op zee vanaf goede persboten uw werk kunt doen.

Perscontact / centrum

Het perscentrum is tijdens het evenement gevestigd op het strand bij: Paal 17 Ruijslaan 94 1796 AZ De Koog – Texel

 

Algemene informatie

Ronde om Texel:
Postbus 182
1790 AD  DEN BURG

T. 0222-327079
F. 0222-320420
E. pers@roundtexel.com

Accreditatie

U kunt zich accrediteren d.m.v. het invullen van het accreditatieformulier dat u hieronder kunt downloaden.
Het formulier of uw gegevens kunt u per email sturen aan: pers@roundtexel.com

Accreditatieformulier (Nederlands)

Accreditation form (English)

Hoge resolutie fotomateriaal

Voor de pers zijn foto’s in hoge resolutie beschikbaar.

U dient te beschikken over gebruikersnaam en wachtwoord. Deze gegevens kunt u per email aanvragen via: pers@roundtexel.com

VNR Broadcasting Download

VNR’s are available for TV broadcasting from Saturday June 22nd 17.00.