Open NK Marathon Windsurfen meer dan 1 wedstrijd

Een half uur later dan de catamarans starten zaterdag de windsurfers voor hun Ronde om Texel; het NK Marathon Windsurfen. Zij varen niet alleen het NK, de windsurfers varen zogezegd meerdere wedstrijden tegelijk. Natuurlijk wil elke windsurfer als eerste terug zijn bij Paal 17, maar de strijd tegen de catamarans is bijna net zo belangrijk. Zij willen graag laten zien dat een surfboard sneller is dan een cat en dus wordt er direct na de start jacht gemaakt op de Nacra’s, Hobies, Prindles en alle andere boten.

In 2015 zagen we al dat winnaar Casper Bouman een snellere rondtijd neerzette dan de catamarans, maar dit jaar starten de surfers 30 in plaats van 5 minuten na de catamarans. Het zal dus een zware dobber worden om weer als allereerste over de finishlijn te komen. Achter Casper speelde dat jaar een wedstrijd binnen de wedstrijd. Je zou kunnen zeggen de wedstrijd om de snelste Texelaar, maar bovenal was het de strijd tussen twee broers. Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe versloeg zijn oudere broer Adriaan met slechts een paar minuten verschil. Vorig jaar kon Dorian er niet bij zijn wegens de aanloop naar de Olympische Spelen in Brazilië, maar dit jaar krijgt Adriaan de kans om revanche te nemen.

Dennis Littel, winnaar in 2014, is ook weer terug; een deelnemer die we zeker op het podium zouden kunnen terugzien. Net als Amado Vrieswijk. Hij is vorig jaar als 2e geëindigd bij het WK freestyle en nu terug op Texel om te laten zien dat hij niet alleen heel goed is als het gaat om tricks, maar ook op de lange afstand. En daarnaast hebben we natuurlijk ook nog een aantal enthousiaste jonge honden die de gevestigde orde graag laten zien dat de concurrentie in aantocht is. Texelaar Jacob Kooij, Nederlands Kanpioen Jeugd, heeft bijvoorbeeld al duidelijk laten merken dat we de komende jaren nog veel meer van hem gaan zien. Ongetwijfeld gaat hij tijdens de Ronde om Texel proberen om zijn teamgenoot en mentor Adriaan van Rijsselberghe te verslaan.

Kortom, veel strijd binnen het NK Marathon Windsurfen!

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *