Nederlandse Juniorenselectie Windsurfen neemt deel aan ONK Marathon Windsurfen tijdens Ronde om Texel

23 mei 2014

Nederlandse Juniorenselectie Windsurfen neemt deel aan ONK Marathon Windsurfen tijdens Ronde om Texel

Den Burg, 22 mei 2014 – De Nederlandse Juniorenselectie Windsurfen, het zogeheten Beloftenteam, maakt zich op om deel te nemen aan het ONK Marathon Windsurfen, de nieuwe toevoeging aan het programma van de Ronde om Texel. Op vrijdag 27 juni worden de kwalificatieraces gevaren en zaterdag 28 juni vindt de titelstrijd plaats: in navolging van de catamarans gaan ook de windsurfers een ´rondje´ varen rondom Nederlands grootste Waddeneiland.

Mooie en zware voorbereiding op de WK Bic Techno 293 in Brest (Frankrijk)
De Nederlandse juniorenselectie tot 17 jaar, ook wel ‘het beloftenteam’ genoemd, bestaat uit 5 jongens en 1 meisje. Coach Robbert-Jan van Velzen heeft voor 2 surfers uit zijn team die nog geen 15 zijn, dispensatie gevraagd en gekregen.  Veiligheid stond bij de organisatie voorop in deze afweging. Beide surfers hebben echter al veel (internationale) ervaring, ook met wedstrijden op zee. Het hele team kan daardoor nu meedoen.

Van Velzen: ‘Voor ons is de Ronde om Texel een hele bijzondere voorbereiding richting het WK Bic Techno 293 in Brest. En een zware.’ De Bic Techno 293 is de grootste wedstrijdklasse voor jeugdige windsurfers in de wereld, en een kweekvijver voor de talenten van de toekomst. Het WK vindt plaats van 19 t/m 26 juli in Brest, Frankrijk.
Jeugd Olympische Spelen
‘De plank is niet de allersnelste en ons team is jong. De topsnelheid zal dus ook lager liggen dan bij de senioren. Maar het is een hele goede voorbereiding. De surfers moeten echt nadenken over hoe ze zich positioneren, continu alert zijn op het water en hun locatie. En het paste precies in onze fysieke trainings- en wedstrijdprogramma’s. Uiteraard hebben we er zin in!’, aldus Van Velzen.
Het merendeel van de nationale selectie, waarvan onlangs twee surfers zich hebben gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen in China, heeft al vaker op de stroming rondom het Texelse eiland getraind.
ONK Marathon Windsurfen – inschrijven nog mogelijk 
Inschrijving staat nog open voor surfers ouder dan 15 jaar met een door ISAF goedgekeurde slalom-, formula – of raceboard. Vrijdag 27 juni zijn de kwalificatieraces, zaterdag 28 juni de titelrace voor de beste 50 windsurfers.
No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *