RONDE OM TEXEL 2020 DRIE WEKEN VERSCHOVEN

RONDE OM TEXEL 2020 DRIE WEKEN VERSCHOVEN

De Ronde om Texel vindt in 2020 drie weken later plaats dan gepland. De Ronde stond aanvankelijk voor zaterdag 6 juni op de kalender, maar het wordt zaterdag 27 juni. Het bestuur van de Ronde heeft op verzoek van de gemeente besloten het evenement naar achteren te verplaatsen. Het zou op 6 juni anders samenvallen met het buitentoernooi van Tevoko en nog een paar activiteiten en dat zou teveel tegelijk worden. Om een evenwijdiger aanbod te krijgen, is de Ronde drie weken verplaatst.

”Het buitentoernooi van volleybalclub Tevoko, wandeltocht Om ’t Eiland, wielerwedstrijd Tour de Lassalle en twee voetbaltoernooien trekken ook veel mensen en dat legt een groot beslag op de hulpdiensten. Ik moet er niet aan denken dat iemand op Texel of in de Noordkop overlijdt doordat hij of zij anderhalf uur op een ambulance moet wachten” aldus Ronde voorzitter Jan Schouwstra.

“Veiligheid staat bij ons op nummer een!” De kersverse voorzitter werd door de Gemeente gevraagd of de Ronde kon worden verplaatst en gaf in eerste instantie aan daar niet mee in te stemmen.

De Ronde zit met springtij om de deelnemers drijvend over de “vlakte van kerken” te krijgen.” Toen hij ontdekte dat er een uitwijkmogelijkheid was naar 27 juni ging hij alsnog overstag.

“Het is een mega klus om alles om te bouwen. We zijn twee weken bezig geweest om met alle instanties te overleggen. Het is ontzettend lullig voor zeilers en bezoekers die al geboekt hebben en voor logiesverstrekkers die hen geen onderdak kunnen bieden omdat dan de Duitse zomervakantie begint. Surfer Dorian van Rijsselberghe kan er nu waarschijnlijk niet bij zijn vanwege de Olympische spelen. Heel Jammer. Maar we hebben alle neuzen de goede kant op en gaan er weer een geweldige Ronde van maken!