43e Ronde om Texel verplaatst naar 2022

??? ????? ?? ????? ?????????? ???? ?? ???? ????!

?? ??? ????? ?? ????? ????? ?????????? ???? ????. ?????? ?? ??????? ???????? ?????? ??? ?????-?? ????? ???? ??? ????????? ????? ????????????????? ??? ?? ?????. ?? ??? ????? ?? ????? ??? ?????? ???????????? ?? ?? ???? ????.

??? ?????? ??????? ???? ??? ?????, ?????? ?? ??????
Voorzitter van de Ronde om Texel Jan Schouwstra laat namens het bestuur weten geen andere beslissing te kunnen nemen en kijkt vol goede moed naar 2022. Schouwstra: “Ondanks de aankondigde versoepelingen hebben we als bestuur in nauw overleg met onze partners en de overheid moeten constateren dat de Ronde dit jaar helaas niet door kan gaan. De Ronde is simpelweg te groot, met tientallen vrijwilligers, honderden deelnemers en duizenden toeschouwers op het strand bij Paal17. We achten het daarom niet verantwoord om het evenement dit jaar te laten plaatsvinden. Hoe graag we het ook anders zouden willen zien. We moeten de voorbereidingen nu stoppen. Als het medio juni al zou mogen zou ons evenement een te grote belasting leggen op de hulpdiensten en overige overheidsinstanties, die het juist al maanden zo druk hebben. Met alle betrokken partijen gaan we ervoor zorgen dat de 43e editie volgend jaar nog beter, groter en mooier wordt.”

?????????????? ??????? ?????? ???? ????!
Wedstrijdleider van de Ronde om Texel Menno Vercouteren: “We hebben echt alle mogelijkheden onderzocht om op de een of andere manier in welke vorm dan ook de Ronde om Texel te laten plaatsvinden. Maar een Ronde met een gelimiteerd aantal deelnemers of zonder publiek bijvoorbeeld, is geen Ronde. Uiteindelijk moet je als bestuur dan het enige juiste besluit nemen. Het goede nieuws voor de reeds inschreven boten is dat hun inschrijving en toegewezen plaatsen geldig blijft. Die nemen we dus mee naar volgend jaar.”