Inschrijven / Entry 2015

ENTRY CATS:

Inschrijven voor de Ronde om Texel 2015 is niet meer mogelijk.
De inschrijving is gesloten bij 250 deelnemers!
Check de inschrijvingslijst Ronde om Texel
Entry catamarans Round Texel 2015 is no longer possible.
Registrations closed with 250 participants!
Check the entrylist Round Texel

 

ENTRY WINDSURFING:

De inschrijving Windsurfen Ronde om Texel 2015 sluit bij 40 deelnemers.

Voor 10 deelnemers is er een wildcard. Startvolgorde is op volgorde van inschrijving (betaling)!

Notice of Race Open Nederlands Kampioenschap Marathon Windsurfen klik hier

inschrijven voor het windsurfen klik hier

Registration Windsurfing Round Texel 2015 closes at 40 participants.
For 10 participants, there is a wildcard. Starting order is in order of registration (payment)!

Notice of Race Dutch Open Championship Marathon Windsurfen click here

entry windsurfing click here

De 38e Ronde om Texel

Op verzoek van vele zeilers, zal de 38ste Ronde om Texel 2015 wederom als één vloot worden gevaren. Er zal geen onderscheid meer worden gemaakt tussen Gold en Silver fleet deelnemers, we zijn allemaal gelijkwaardig.

Helaas ontstaan hierdoor wel een aantal individuele verplichtingen voor Nederlandse deelnemers die gebruik maakten van de voordelen van de voormalige Silver fleet, aangezien hier o.a. een collectieve aankoop van de Startlicenties in was verwerkt. In een één vloot concept, zonder verder onderscheid tussen verschillende type deelnemers, is een dergelijke opzet praktisch onmogelijk.

Alle deelnemers woonachtig in Nederland, zullen hun benodigde licenties nu individueel moeten regelen. Daarnaast hebben de Nederlandse autoriteiten (via het NOC/NSF) een verplichting opgelegd voor een centrale administratie van alle deelnemers (niet alleen verantwoordelijke persoon, maar ook alle bemanning) in alle zeilevenementen.

In lijn met de nationale bepalingen van het Watersportverbond, moeten alle Nederlandse deelnemers in het bezit zijn van een geldige Wedstrijdlicentie (voorheen startlicentie) (voor de verantwoordelijke persoon aan boord), en in het geval van een tweemansboot, moet de bemanning ook in het bezit zijn van een Bemanningslicentie.

Als men geen Wedstrijdlicentie bezit, kan deze (doorlopend of alleen voor 1 evenement) online worden aangevraagd via www.mijnwatersportverbond.nl ofer kan een evenement licentie worden aangeschaft bij de inschrijving van de Ronde om Texel, tegen het gereduceerde tarief van € 10,= voor leden van Watersportverbond en € 15,= voor niet-leden.

De jaarlijkse Bemanningslicentie kan via mijnwatersportverbond.nl tegen betaling van € 1,= voor leden en € 5,= voor niet leden worden aangeschaft.

Als men als een Formule 18 boot wil deelnemen, zal door het Regatta Office bij inschrijving worden gecheckt op de meetbrief en lidmaatschap van de Formule 18 Klassenorganisatie en wordt er tijdens de inschrijving een weging van stuurman en bemanning gedaan (en indien nodig correctie gewicht toegewezen).

Als organisatie vragen we uw begrip en ondersteuning in het organiseren en deelnemen van dit officiële zeilevenement, door met ons te voldoen aan de eisen en wetgeving die de Nederlandse autoriteiten, het NOC/NSF en het Watersportverbond voorschrijven.